Free songs

Biorevitalizare

Acidul hialuronic (HA) este o proteină care apare în mod natural în întreg corpul uman și este concentrat în fluidele sinoviale, valvele inimii, ochi și este o componentă cheie a cartilajului.

Acidul hialuronic este foarte bine acceptat de către organism, având un rol esențial în procesul de refacere al pielii.

În forma extrasă HA (acidul hialuronic) este o pulbere inodoră de culoare albă, fiind cunoscut și sub numele de hialuronan, hialuronat de sodiu sau HA.

HA este o componentă importantă a cartilajului, cu un rol deosebit în amortizarea șocurilor la care sunt supuse articulațiile. Totodată, lubrifiază și protejează articulațiile împotriva inflamațiilor cronice (ex: artrita). Reface cu succes și întinderile de ligamente, fiind un tratament foarte eficient prin injectarea în articulații.

HA ajută sistemul imunitar, acționând ca antioxidant, crește retenția de apă în țesuturi, crește lubrifierea valvelor cardiace și are rol adjuvant în tratamentul antiinfecțios.

Pe lîngă faptul că menține articulațiile lubrifiate, acidul hialuronic ajută la reținerea apei și în alte țesuturi ale corpului, el asigurând hidratarea fibrelor de colagen și elastină. Acest lucru înseamnă articulații sănătoase, iar dacă vorbim de tegument, o piele mai fină, mai elastică, cu un aspect tineresc.

Datorită structurii sale, acidul hialuronic formează la nivelul pielii un film invizibil, transparent și elastic, actionând în același timp în profunzime, la nivelul țesuturilor. Rolul său este de a menține tinere și sănătoase cele mai importante caracteristici ale epidermei: suplețea, elasticitatea și tonicitatea.

Cantitatea de acid hialuronic din corpul uman scade odată cu procesul de îmbătrânire. Procesul începe duăa 30 de ani, astfel încat între 40 și 50 de ani s-a pierdut 50% din cantitatea inițială.

Din păcate, obrajii și pometii devin mai lipsiți de viață odată cu înaintarea în vârstă. Unele riduri devin vizibile, altele se adâncesc profund, forma și conturul feței se schimbă. Intreg echilibrul feței evoluează.

Acidul hialuronic este poreclit “cheia de la fântâna tinereții” datorită efectelor sale extraordinare de umplere a ridurilor și de netezire, efecte demonstrate clinic. Tot studiile clinice au arătat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

HA se regăsește sub formă de:
suplimente alimentare
produsele injectabile de “umplere” (fillere), pentru persoanele care doresc un tratament anti-rid “în forță” și sunt dispuse la proceduri mai invazive.
produse cosmetice (creme, serumuri), pentru reducerea vizibilă a ridurilor fara efecte secundare.

Tratamentul cu Acid Hialuronic

Acidul hialuronic folosit este biocompatibil, biodegradabil și absorbabil în totalitate, de origine nonanimală, cu o calitate și o puritate a substanței ce garantează rezultate naturale și imediate. Fața tratată își va recăpăta aspectul neted într-un mod natural și discret.

Tratamentul cu acid hialuronic poate fi efectuat în numai 15 minute, dar poate dura mai mult în funcţie de zonele tratate.

Procedura este confortabilă pentru pacienți deoarece substanța are o vâscozitate redusă (se injectează cu ușurință și în mod uniform) și conține lidocaină, ceea ce duce la diminuarea oricărei senzaţii de disconfort în timpul tratamentului.

Se folosește un ac fin, cu care se injectează subcutanat în straturi diferite. Pentru ridurile fine injectarea se face superficial, iar pentru ridurile mai adânci, injectarea se face în straturile profunde, efectele fiind vizibile imediat.

Beneficiile injectării acidului hialuronic durează, în general, de la câteva luni, până la un an, deoarece acesta se resoarbe în mod natural în organism.
Durata efectelor poate depinde de vârstă, cantitatea injectată, locul de injectare, calitatea pielii (gradul de hidratare), starea generală de sănătate și modul de viaţă al pacientei.

Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni.

Postinjectare, poate apărea o înroşire, umflare şi învineţire în jurul locului de injectare. Majoritatea efectelor secundare sunt ușoare sau medii și dispar după câteva zile. În cazul oricărei proceduri de injectare, există şi riscul de infectare.