Free songs

Mezoterapia


Mezoterapia este un tratament medical nechirurgical, ce are ca scop introducerea/injectarea substanțelor local, exact acolo unde e necesar ca ele să acționeze. În acest mod se elimină efectele secundare nedorite ce pot să apară prin administrarea orală, iar cantitatea de substanță folosită este redusă, comparativ cu cea folosită oral.

Mezoterapia implică injectări multiple de substanțe farmaceutice sau homeopate, extracte din plante, acid hyaluronic, vitamine și alte ingrediente în țesutul subcutanat – mezoderm. Substanțele se pot administra singular sau în “cocktail-uri” specifice fiecărui tip de tratament. Amestecul de substanțe injectate variază în funcție de fiecare pacient și de locul care urmează a fi supus terapiei. Formula finală nu este fixă, fiecare medic având libertatea de a decide ingredientele.

Mezoterapia se folosește la nivel facial pentru îmbunătățirea aspectului tenului, revitalizarea feței și a gâtului, estomparea aspectului de ten obosit, reducerea “bărbiei duble”, dar și la nivel corporal pentru combaterea adipozității localizate, a celulitei, a “colăceilor” de sub sutien sau de la nivelul genunchilor, realizându-se o remodelare generală a întregului corp. Se îmbunătățește aspectul pielii îmbătrânite de la nivelul mâinilor, dar și al vergeturilor.

De asemenea, prin mezoterapie se acționează pentru stoparea căderii părului, întărirea rădăcinii firului de păr și creșterea rezistenței acestuia.

Sunt necesare între 6 și 12 ședințe la interval de o săptămână, în funcție de afecțiunea tratată, gravitatea și localizarea acesteia.

Mai specific, printre cele mai utilizate ingrediente în mezoterapie se numără: fosfatidilcolina, biotina, D-pantenol, procaina, L-arginina, L-carnitina, aminofilina, dimetilaminoetanol (DMAE), gerovital, ginkgo biloba, minoxidil, colagenaza, pentoxifilin, dutasterida, cofeina, extract de anghinare, multi vitamine, acid hialuronic, melilotus, taurina.
Fiecare combinatie este specifică unui anumit tratament.