Free songs

Masaj cu pietre calde

Răsfăț

Terapie

Relaxare

 

Masajul cu roci vulcanice, cunoscut și ca Masajul cu Pietre Calde sau Hot Stone Massage, este una dintre tehnicile terapeutice foarte vechi folosite pentru relaxare, echilibrare energetică și detoxifiere.

Spre deosebire de masajul clasic, masajul cu pietre calde nu se realizează doar cu mâinile, ci folosește și un set de roci vulcanice, de culoare gri închis sau negru, de diferite mărimi, cu o suprafață foarte fină ce sunt încălzite într-un dispozitiv special până ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Această temperatură nu produce arsuri sau senzații neplăcute, în schimb provocă senzații plăcute în tot corpul.

Masajul cu pietre calde combină mai multe terapii cum ar fi hidroterapia (terapia cu apă), aromaterapia (în sala de masaj și pe pietrele folosite se aplică uleiuri esențiale aromatizate) și termoterapia (terapia geotermală care folosește căldura pietrelor). Prin intermediul acestora tratamentul devine relaxant și plăcut. Se mai poate adăuga și cristaloterapia prin folosirea anumitor cristale și pietre semiprețioase.

Cum se face masajul cu pietre calde?

Pietrele folosite la masaj sunt sterilizate și încălzite într-un dispozitiv special până la o temperatură de aproximativ 40-50 grade Celsius, apoi se scot și se ung cu uleiuri esentiale aromatizate. O parte dintre aceste pietre vulcanice se așează în anumite puncte energetice de pe corp. Pietrele pentru puncte fixe sunt mai mari și au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brațe și mâini, cele mai lunguiețe, pentru zona gâtului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se așează pe stern, de o parte și de alta a coloanei vertebrale sau în zona lombară. Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis. Prin folosirea unor tehnici specifice ele aluneca și exercită o presiune ușoară, de la stânga la dreapta și de sus în jos pe anumite trasee. Cele de dimensiuni mici se așeaza între degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice.

În timpul masajului, căldura emanată de pietre relaxează profund muschii. Temperatura mai ridicată favorizează transpirația și contribuie la eliminarea toxinelor. Temperatura constantă a pietrelor crește circulația sanguină, nutriția și procesele metabolice la nivel celular. Sunt favorizate procesele de detoxifiere a ficatului, rinichilor și ale altor organe, astfel încât se obține o echilibrare energetică a întregului organism.

Masajul cu pietre calde poate fi aplicat unei singure părți a corpului sau poate fi aplicat succesiv întregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate înlatura stresul, îmbunătățește circulația sau poate fi folosit în managementul durerii. Masajul cu pietre calde folosește aplicarea de presiune, tensiune, mișcare sau vibrații asupra țesuturilor muscular și conjunctiv, asupra ligamententelor, articulațiilor, tendoanelor, prin intermediul pietrelor încălzite.

În prealabil, se încălzește zona afectată cu o piatră caldă netedă, adaptată zonei unde se face masajul. Masajul se efectuează centripet, de la periferie către centru, asemenea masajului suedez clasic. O sedință de masaj cu pietre calde durează aproximativ 50 de minute. După ședința de masaj este necesar consumul de lichide într-o cantitate mai mare, deoarece trebuie să se refacă lichidele și sărurile pierdute prin transpirație.

Efectele masajului cu roci vulcanice:

  • detoxifiere corporală prin eliminarea toxinelor de la suprafața pielii și îmbunătățirea activității sistemelor limfatic și sanguin;
  • diminuarea/eliminarea durerilor acute sau cronice din cadrul diferitelor afecțiuni osteoarticulare;
  • diminuarea spasmelor musculare;
  • accelerarea asimilării oxigenului la nivel celular și îmbunătățirea ritmului metabolic;
  • îmbunătățirea activității rinichilor și eliminarea edemelor.
Pietrele calde înmagazinează o cantitate mai mare de energie benefică, transmisă în timpul masajului întregului corp, până la nivel celular, prin meridiane energetice, astfel încât sunt neutralizate energiile negative acumulate în corp de-a lungul timpului, se elimină stresul și se refac echilibrul și armonia întregului organism.