Free songs

Masaj Lomi-Lomi Kahuna

ALOHA!

Lomi-Lomi este o formă veche de masaj practicat de indigenii polinezieni din Hawaii. În Hawaii, lomi-lomi înseamnă chiar masaj, iar tehnicile utilizate sunt transmise din vechime. Lomi-lomi reprezintă atingerea în spiritul lui Aloha (respect, atenție) care vizează corpul, inima și spiritul.

inner_banner

Filosofia masajului “mâini iubitoare”
Pentru a intelege principiul si capacitatea curativa a masajului lomi lomi, sunt necesare cateva cunostinte despre filosofia hawaiiana, numita Huna. Un principiu de baza al Hunei spune ca fiecare cauta armonia si iubirea, iar caracteristica masajului lomi lomi este conexiunea afectiva dintre pacient si practician. De aceea acest masaj poarta si numele de Loving Hands/Maini iubitoare si foarte importanta este atentia pe care terapeutul o acorda clientului.

Lomi lomi ajuta la eliberarea blocajelor, dandu-i energiei o noua directie. Lomi lomi nu este o simpla experienta fizica. Ci si una care favorizeaza vindecarea la nivel mental, emotiv si sentimental. Hawaiienii vad toate aceste componente ca un intreg si cand individul se vindeca sau se imbolnaveste la un anumit nivel, intreg organismul este influentat.

Tehnicile masajului Lomi-Lomi

Lomi-Lom-pic

Lomi lomi incepe de obicei printr-un moment de liniste, in care practicianul isi aseaza mainile pe spatele clientului, spunand o rugaciune pentru ca vindecarea sa vina odata cu masajul. Pacientul poate sa aleaga modul de masare pe care il prefera. Desi tehnica este importanta, nu exista un format definit, iar doua masaje nu sunt niciodata identice.

Exista cateva carateristici ale masajului lomi lomi. Miscarile sunt fluide si ample, asemenea unor valuri care se plimba pe corp. Un alt aspect al acestui masaj este faptul ca pot fi masate mai multe parti ale corpului in acelasi timp.

Tipuri de masaj Lomi-Lomi

Un masaj lomi lomi poate fi lent si foarte relaxant sau un pic mai rapid, mai accentuat si mai revigorant. Efectul curativ al masajului se poate prelungi mult timp dupa terminarea sedintei. Un alt aspect ce distinge lomi lomi de celelalte masaje este acela ca pacientul se intinde direct pe masa si nu pe un prosop. In loc sa fie acoperit complet de un prosop, pacientul este acoperit cu un prosop ce lasa o mare parte din corp libera pentru masaj. Un masaj lomi lomi traditional poate fi facut de o singura persoana sau de doua care lucreaza impreuna.

Beneficiile masajului Hawaiian

La nivel fizic, masajul lomi lomi ajuta la elimnarea tensiunilor si a stresului, la ameliorarea circulatiei sanguine si limfatica si la eliminarea prealabila a toxinelor.

Masajul lomi lomi este recomandat pentru durerile de ceafa, de umeri si spate, problemele legate de stress, migrene, probleme circulatorii si respiratorii, insomnie, scaderea sistemului imunitar, depresie, traumatisme si lipsa de increderein sine.

flower