SUPERINVESTIȚIE. EFECT SIGUR ȘI DE DURATĂ.
REZULTATE VIZIBILE ÎNCĂ DE LA PRIMA ȘEDINȚĂ.
PROCEDURĂ NEDUREROASĂ.
Epilarea definitiva are ca scop distrugerea zonei germinative a folicului pilos folosind energia luminoasa.Fasciculul de fotoni este atras in zona de substante numite cromofore(melanina si hemoglobina). Acest fenomen a primit numele de fototermoliza. Cele mai bune rezultate se obtin daca exista contrast intre culoarea firului de par si cea a pielii.
Eficiență pe termen lung
Bronzarea este unul din factorii importanti. Se considera ca este cel mai important factor care poate duce la scaderea eficientei tratamentului. Bronzarea trebuie evitata de obicei 4-6 saptamani inainte de tratament.
In mod cert, majoritatea persoanelor din tara noastra au tenul si culoarea firului de par ideale pentru epilarea cu laser si IPL.
De cele mai multe ori, rezultatele sunt vizibile de la prima sedinta. In unele cazuri atipice, sesiunile pot fi mai putin eficace fiind necesar un numar mai mare de sedinte. In marea majoritate a cazurilor se obtin rezultatele dorite.
Rezultatele obtinute sunt la marea majoritate a persoanelor pe termen foarte lung. In urma tratamentului, pilozitatea se reduce cu cca 90%. Pentru cele 10% fire fine si care cresc mult mai incet, sunt necesare sedinte de intretinere la 4-6 luni .
Metoda nu poate fi considerata ca definitiva.Organismul nostru este intr-o continua transformare ,intr-o permanenta schimbare, astfel incat intr-o perioada de cativa ani sau, de ce nu, poate niciodata, pot aparea cateva firicele de par. Acestea se pot elimina cu o sedinta de intretinere .Trebuie mentionat ca efectele laser si IPL sunt cele mai prelungite in timp .
Sistemul Pulsar are protocoale de tratament diferentiate in raport cu gradul de pigmentare si tipul pielii,precum si tipul de par , astfel incat tratamentul epilator este mult mai sigur si eficient.
Numărul și durata ședințelor
Procesul complet de epilare poate cuprinde intre 3 si 10 sedinte, in functie de persoana (rar exista persoane care necesita mai multe sedinte pt eliminarea firelor de par).
În cursul consultatiei initiale ce precede initierea tratamentului ,se va face o evaluare a numarului de sedinte recomandate.Acesta este in functie de mai multe elemente:de grosimea firului de par , adancimea de implantare, zona tratata (procentul de fire de par aflate in faza de crestere activa variaza in functie de zone), textura parului, frecventa tratamentelor, culoarea pielii si a parului, istoricul epilarilor anterioare, diverse conditii medicale si nemedicale (ex. bronzare, hirsutism s.a.) si reactia fiecarei persoane la tratament. Fiecare persoana este unica, astfel incat numarul necesar de sedinte pentru definitivarea tratamentului nu poate fi generalizat.
Înainte de epilare
- Se efectueaza o consultatie pentru a afla care este cea mai buna metoda de pregatire a pielii inainte de epilare.
- Zona de epilat trebuie sa aiba cativa milimetri de par la vedere (de la 2 la 6 milimetri) pentru ca sa se poata aprecia tipul pilozitatii.
- Parul nu trebuie epilat prin nici o metoda de smulgere cu cel putin 4 saptamani inainte de tratament.
Parul trebuie ras sau epilat cu crema epilatoare cu 2 zile inainte de epilarea definitiva pentru a ajunge la dimensiunea de 1mm la tratament.
Inaintea sedintei de tratament trebuie evitata expunerea solara si la raze ultraviolete . Pielea ar trebui sa fie cit mai alba cu putinta, deci expunerea la soare – bronzatul – trebuie evitate incepind cu 30-45 zile inainte de tratament, precum si pe toata perioada tratamentului. Daca tratamentul implica zone expuse la soare in mod curent – fata, gambe etc. – este recomandata folosirea unei creme protectoare cu factor de protectie cit mai ridicat (pentru fata – SPF-100).
- Nu se aplica autobronzante pe perioada tratamentului.
- Se informeaza operatorul in legatura cu medicamentele care se iau pentru orice afectiune.
Zona pentru epilat trebuie sa fie curata,fara creme,lotiuni sau unguente aplicate Epilarea cu ceara este interzisa pe toata perioada sedintelor de foto-epilare. Intre sedinte se va folosi doar rasul , tunsul sau cremele de epilat.
Procedura
IPL este foarte usor de tolerat.Aparatul nostru IPL este de cea mai noua tehnologie. Are un dispozitiv de autoracire care protejeaza pielea inconjuratoare, in timp ce permite luminii sa penetreze foliculul pilos.
Epilarea cu laser deranjeaza un pic, se simte o oarecare usturime sau piscatura usoara pe zona de piele epilata, dar numai pe parcursul sedintei ,apoi aceasta senzatie dispare rapid.
După epilare/efecte secundare
O perioada de timp dupa epilare, pielea este mai sensibila decat de obicei.
Pielea poate fi rosie in zona tratata pentru cateva ore, dupa care roseata dispare complet.
Se evita expunerea solara sau baia fierbinte in ziua tratamentului .
Se vor folosi creme cu factor de protectie solara(SPF minim 30/40) in zilele urmatoare tratamentului, in cazul expunerii la soare. Pentru fata folositi creme cu factor de protectie ridicat.
Firele cad singure la 7-10 zile dupa tratament.
Zona trebuie mentinuta curata si uscata. De asemenea, nu se foloseste deodorant direct pe piele.Se pot utiliza lotiuni sau creme hidratante sau antiiritante .
Epilarea facială
Singurul inconvenient este acela ca, in general, la fata sunt necesare mai multe sedinte decat pentru restul corpului.
Epilarea definitivă la bărbați
Metodele clasice de epilare pe langa faptul ca sunt dureroase sunt consumatoare de timp. Ciclul de crestere al firelor de par al unor barbati poate sa fie foarte rapid, ei avand nevoie de epilare o data la cateva zile.
Aplicand tratamente de epilare cu laser sau IPL pe spate, pe piept sau chiar pe fata ,aceasta problema poate fi tratata permanent. Este o solutie rapida si nedureroasa.Tratamentul consta in 5-6 sedinte, in functie de pilozitatea pacientului. In medie o sedinta dureaza in jurul a o ora.
IMPORTANT
Informații generale
- Durata unei sedinte de epilare definitiva depinde de zona tratata. Poate varia de la 5 minute (epilare mustata spre exemplu) la 2-4 ore (epilare zone mai mari ale corpului sau corp integral). Pot fi tratate zone mai extinse in aceeasi sedinta.
- Riscul aparitiei reactiilor adverse este minim.
- Mai putina durere si discomfort (in comparatie cu alte metode de epilare).
- Este eficienta pentru orice zona a corpului.
- Nu exista risc de aparitie a cancerului de piele.
- Firele de par distruse nu mai cresc niciodata!
- Zonele care se pot epila:
Facial
Corporal
Pretul poate varia in functie de suprafata tratata,marimea leziunii si timpul alocat.
Diferența dintre IPL și LASER
Informatiile prezentate mai sus nu pot inlocui o consultatie. In cadrul primei consultatii, vom evalua caracteristicile individuale si vom stabili numarul de sedinte necesare
Contraindicații
- pacientele gravide sau femei insarcinate sau in perioada de alaptare;
- diabetici (pentru cei care au diabetul sub control nu exista nici un risc);
- boli ale tesutului conjuctiv: lupus eritematos, sclerodermie, poliartrita -reumatoida, dermatomiozita;
- tulburari de coagulare ale sangelui sau tratament cu anticoagulante (trombostop);
- epilepsie, cancer- in orice stadiu,HIV/SIDA;
- pacemaker cardiac si prezenta de suruburi sau placute metalice sub zona tratata (urmare a unor fracturi ale oaselor);
- boli de piele: dermatite de contact, eczeme, psoriazis, herpes;
- operatii recente – in ultimele 6 luni;
- tratamente cu substante fotosensibilizante – retinoizi, tetraciclina, sunatoare in ultimele 3-6 luni;
- utilizarea de retinoizi sistemici sau topici sau alfa hidroxi acizi in ultimele sase saptamani.
- nervii pigmentari vor fi protejati pe toata durata tratamentului.
- zonele tatuate sau zonele cu machiaj semipermanent nu vor fi tratate.
- antecedente de cicatrizare defectuoasa (cicatrici keloide)
- afectiuni inflamatorii in zona ce urmeaza a fi tratata.
- pacientii care au facut plaja sau solar in ultimele 2 saptamani vor evita tratamentul ( deoarece exista risc mare de arsura) .