Free songs

Celulită

Celulita este considerata a fi dusmanul numarul unu al frumusetii feminine. Statistic vorbind, este specifica sexului feminin, si mai mult, aproximativ la 90% din populatia feminina apare incepand cu varsta de 15 ani. Se pare ca celulita este o caracteristica de rasa, femeile albe mai ales cele din bazinul mediteraneean dezvoltind acest defect de netezime cutanata spre deosebire de femeile nordice sau africane.

Tehnic vorbind, celulita se datoreaza microcirculatiei sanguine slabe din tesutul muscular, microcirculatie ce duce la formarea unui edem care impiedica functionarea normala a celulelor adipoase. Drept urmare, celulele nu pot elimina toxinele ce se acumuleaza inauntrul lor si astfel cresc in volum. Pielea este fortata sa se intinda, ca rezultat al cresterii in masa si volum al celulelor de grasime, si astfel apare celulita, cunoscuta si sub numele de „piele de portocala”.

Stadiile celulitei

STADIUL 1

Aspect exterior : depunere usor deformata a liniei corporale, pliul cutanat se deplaseaza cu usurinta, aspectul ” coaja de portocala ” este insesizabil cu ochiul liber, ci numai cand formam pliul cutanat.
Corespunde formei de celulita FLASCA.

STADIUL 2

Aspect exterior : depuneri pe coapsa supero-externa in special fese, zona abdominala. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este usor dureroasa la palpare, denivelari vizibile ale tegumentului. Corespunde formei de celulita COMPACTA.

STADIUL 3-4

Aspect exterior : depuneri inestetice, piele are un aspect de ” valuri “. Depozitele de celulita sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasa a pliului cutanat. Apar modificari in circulatia limfatica si microcircualtie, oxigenare defectuoasa, retentie de deseuri toxice, vergeturi,venectazii etc. Aceasta descriere corespunde formei de celulita FIBROASA-EDEMATOASA. Stadiul IV este cel mai avansat stadiu al celulitei localizate, caracterizat prin prezenta macronodulilor rezultati din fuziunea micronodulilor ce caracterizeaza stadiul III. Acesti noduli se pot constitui treptat  sau pot aparea spontan la nivel subcutanat , fiind durerosi la palpare.

Factorii care favorizează apariția celulitei

1. Alimentatia deficitara cu excese de: grasimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve si aditivi alimentari;
2. Lipsa exercitiilor fizice regulate ;
3. Dereglarile hormonale( pubertate, pilule contraceptive,sarcina, menopauza) ;
4. Stresul ( provoaca o hipersecretie hormonala);
5. Consumul de cafea, alcool si tutun.

De ce trebuie sa urmam un tratament

Grasimea si celulita se formeaza in tesutul adipos localizat in hipoderm. Grasimea afecteaza doar adipocitele, in timp ce celulita afecteaza toate componentele tesutului adipos ( vascularizatie, nervii, fibrele de colagen si elastina, celulele si substanta profunda). Aceasta explica de ce grasimea se reduce in timpul dietei, in timp ce celulita persista indiferent de dieta si nu dispare spontan.Celulita este un proces de liposcleroza care nu trebuie confundat cu obezitatea localizata desi ambele pot coexista. Celulita necontrolata poate determina deformari serioase ale corpului, localizate sau generalizate.

Cum scapam de celulita ?

Pentru ca rezultatele sa fie satisfacatoare este esentiala cooperarea pacientilor. Astfel obiectivele tratamentelor pot fi indeplinite :
” Stimularea catabolismului
” Favorizarea microcirculatiei
” Stimularea eliminarilor
” Restructurarea tesutului conjunctiv afectat

Cum putem elimina celulita?

Cura de slabire nu ajuta semnificativ, dar o corectie alimentara este necesara. Sportul excesiv, fitoterapia si talasoterapia sunt doar terapii complementare in lupta contra celulitei. Consumul de antioxidanti, cremele cosmetice anticelulitice si masajul manual ajută, dar nu de sine stătătoare. Toate amelioreaza insa aspectul si netezesc tranzitor pielea. Efectul de imbunatatire este vizibil in timpul tratamentului si dureaza de la câteva ore la câteva saptamini.

Daca pâna acum celulita parea de neinvins, cercetarea si tehnologiile ultimilor ani aduc noutati remarcabile.

Silueta mult visată este mai accesibilă decât oricând cu tehnologia de ultimă generație oferită de aparatele centrului nostru:

OHMISCAN SI EFFILYSE

VACUUM ICOONE

APOLLO-RADIOFRECVENTA TRIPOLARA

TMT SYSTEM